At gå i terapi

Et trygt rum

At gå i terapi skal være trygt. Det skal det for at du kan arbejde med sig selv, åbne dig, og vi sammen kan skabe forandringer. Derfor sørger jeg for vi arbejder i dit tempo. Desuden tjekker jeg løbende det vi arbejder med er relevant for dig. Og at det er hjælpsomt, selvfølgelig. Vores møde skal være ligefremt, konkret og løsningsfokuseret.

Et trygt udgangspunkt burde være en selvfølge, og det er det også hos mig. Grunden til jeg vægter det så højt er fordi al forskning viser det er nødvendigt for en virksom psykoterapeutisk behandling. Det giver god mening: Hvem vil åbne sig og lytte til en person de ikke er trygge ved, eller stoler på? Derfor vil grundlaget for vores samtaler altid være et ligeværdigt og menneskeligt møde.

Nu er det jo ikke sådan at alle problemer forsvinder bare man sætter sig i en behagelig stol og har et hyggeligt møde med et andet menneske. Det er blot første skridt. Derfra bliver det interessant hvilken terapeutisk tilgang man vælger. Jeg har specialiseret mig i kognitiv terapi, fordi det er den bedst videnskabeligt undersøgte terapiform, med de bedste resultater. Hvis du vil læse mere om de metoder jeg anvender, kan du klikke her.

Hvordan jeg arbejder

Kognitiv terapi handler om at starte med det der sker lige nu, og så begynde en rejse henimod en løsning på det der er svært. Vi tager udgangspunkt i de problemer der er aktuelle, det som var årsagen til din henvendelse. Når vi har afdækket problemerne, og det der vedligeholder dem, går vi igang med at finde løsninger. Måske vi skal anvende et kognitiv værktøj, måske vi skal planlægge ny adfærd. Alt sammen med fokus på din nuværende situation og den fremtid du ønsker. Vi skal måske også tale om fortiden, men kun hvis den er et problem for et godt liv i nutiden og fremtiden. Det er altid nuet og de skridt du ønsker at tage frem, der er i fokus. Altså skal du ikke forvente et langvarigt forløb, hvor vi bruger meget lang tid på din fortid.

Fortiden kan vi ikke ændre på, men fremtiden er i høj grad noget vi selv er med til at forme. Nogle gange er der bare brug for en hjælpende hånd. Det er det jeg ønsker at være.

Klik her for at læse mere om kognitiv terapi og de metoder jeg anvender i behandlingen.

Hvis du vil høre mere så ring eller send en sms på telefon 3179 8132. Hvis du vil læse mere om mig først, er du selvfølgelig også velkommen til det.

Kognitiv mening

Forandring

Alle mennesker kan skabe varige forandringer i deres liv, og jeg ønsker at hjælpe med at skabe dem i dit. Vi skal ikke skabe fravær af lidelse. For livet er en gang imellem hårdt, og nogle gange gør det ondt. Men det skal være til at holde ud. Derfor er det vigtigt at handle på psykisk lidelse. Så skal der handles, så livet kan få lov at handle om det der er værdifuldt.

Mening

Ellers holder det op med at føles meningsfuldt. Det er nemlig sådan at meningen ofte er svær at finde, når man får psykiske problemer. Derfor vil vi sammen arbejde hen imod en reetablering af mening. Det gør vi først og fremmest ved at finde en løsning på problemerne. Derefter ser vi på hvordan du kan forebygge at de kommer igen.

Gennem samtaler afdækker vi hvilke forandringer du ønsker. Når vi har gjort det, finder vi løsninger på det som stopper dig i at leve det liv du ønsker. Det uanset om problemet er stress, angst, depression eller noget fjerde.

Kognitiv kontrol

Kontrol

Når man er ramt af stress, angst eller depression, er man låst fast i en ond cirkel. Sådan en er svær at bryde ud af. For det kan føles som om man har mistet kontrollen over sig selv. Det er dog ikke rigtigt, men man har måske brug for hjælp.

Jeg ved det er muligt at komme tilbage og sætte dagsordenen i sit eget liv igen. Det som mangler er ofte overblikket og værktøjerne til at handle. Man er forvirret og rådvild.

Hos mig er der et rum til at skabe overblik og øve de teknikker som fører til handling, og - i sidste ende - forandring.

Mit mål er at hjælpe dig med at få kontrollen tilbage i dit liv. Det gør jeg ved at lære dig at overvinde tanker, følelser og adfærd der spænder ben. Fagligt lader jeg mig styre af en pragmatisk tilgang: Det skal virke! Derfor arbejder jeg som kognitiv psykolog.

Lige nu kan du regne med at få en tid inden for 10 dage. Kontakt mig her.